01. juni 2023 · Reacties uitgeschakeld voor Boot gestrand op stenen · Categories: Sailing · Tags:

Na de taart, binnen wat aan het opruimen geweest. Weer boven komend zagen we een kleine zeilboot in een heel vreemde positie. Het leek of de boot tegen de stenen aan lag. Aan dek helemaal niemand te zie. Zijn positie was voor ons niet bereikbaar vanwege onze diepgang. De boot lag op dat moment een beetje schuin maar dat zou met het afgaande tij wel erger gaan worden.

Waarschijnlijk had de schipper de binnenbocht willen nemen buiten de boeien om maar het was daar dan toch ondieper dan hij (of zij) ingeschat had. Daarop via de VHF radio het blokkanaal voor de Oosterschelde gebruikt om post Wemeldinge op te roepen. Aan hen gevraagd of het al gemeld was. Dat was het niet. Zij hebben toen de reddingsdienst ingeschakeld. Die waren binnen 20 minuten ter plaatse.

Weg slepen kon toen al niet meer zonder de boot ernstig te beschadigen. Via de radio hoorden we dat ze een anker richting vaargeul hebben gelegd zodat de bemanning bij vloed die richting op kon trekken.

Nog een tijdje naar de radio geluisterd en het verbaasde ons dat niemand van alle boten die voorbij kwamen de radio heeft gebruikt.

Onder ons uitzicht op de boot

Bert en Marry

Comments closed.