10. juli 2022 · Reacties uitgeschakeld voor Krabben, krabben en nog veel meer krabben. · Categories: Sailing

Laatste flinke klus die nog open stond was het schoonkrabben van de onderkant van de boot omdat op een aantal plekken de primer los liet en daarmee dus ook de antifouling die er op zat.

Waar de primer los zat was het redelijk te verwijderen. Flintertje voor flintertje kwam het er af en soms wel een stuk van 5 cm groot. Enorme bende onder de boot en dus was een bezem aan het eind van de dag wel noodzakelijk.Waar de primer nog wel zat leek het wel kauwgum. Schuren ging niet dus moest het toch afgekrabd worden. Gelukkig bleef het weer vrij goed al was het niet warm. Veel bekijks gehad gedurende de maanden die er aan besteed zijn. Met name de waterlijn was een drama. zit natuurlijk hoog dus niet zo makkelijk te bereiken en in de loop der jaren zat daar een hele dikke laag antifouling die er erg lastig af te krijgen was.

Advies gevraagd aan Edwin van de firma van Weijen Maritime. Die had aangegeven 5 lagen primer en de eerste laag antifouling nat op nat op de primer te zetten en daarna een tweede laag primer. Dat heb ik zo uitgevoerd en volgende keer dat de boot op de kant staat zie ik het resultaat dan wel.

Een impresssie
 Vijf lagen primer
Geschuurd

en

dan

2 lagen antifouling

Dit hoop ik nooit meer te hoeven doen.

Helaas ontdekten we dat toen de zon op het roer kwam te staan dat er vocht uit de zijkant kwam. Firma Moverbo erbij gehaald. Vochtmeter er op en het roer bleek vol met water te staan. Veel verschillende adviezen gehad toen. Dat varieerde van totaal negeren to direct het roer er af en repareren.

We hebben toen gekozen om mede doordat we toch al het halve seizoen kwijt waren door de lange tijd die de onderkant gekost had om te water te gaan en dan niet de zee opgaan maar op binnenwater te blijven. Zo zouden in ieder geval nog met mooi weer van de boot kunnen genieten.

Bert

Comments closed.