30. september 2021 · Reacties uitgeschakeld voor Uit het water. · Categories: Sailing · Tags:

Vanwege de problemen met de watertank wilden we wat eerder op de kant omdat we dan nog de mogelijkheid zouden hebben in de buurt van de wateraansluiting te staan met de boot.
De avond ervoor vast naar de kraan gevaren omdat de volgende ochtend een nieuwe radarreflector op de mast bevestigd zou gaan worden. Op sommige wateren zoals Oosterschelde is dit verplicht. Het type wat we hadden was al 1 keer naar beneden gevallen en de nieuwe van hetzelfde type was ook los geraakt en bovendien zat die vol met water. Maakt voor de werking wel uit want radarstralen komen nauwelijks door water en worden ook niet gereflecteerd Had je dus ook niets aan. De laatst gemonteerde zit nu met popnagels op de mast en is wat groter dus daar kunnen we voorlopig weer mee verder.

Zonnebadend onder de kraan

Na het ophijsen van de boot wordt de onderkant altijd schoon gespoten. Gelukkig zaten er niet veel algen op dus dat was vrij snel klaar. De onderkant was tijdens het hijsen nog volledig zwart maar na het afspuiten kwamen er op diverse plekken witte vlekken. Dat was wel even balen want dat betekent dat de primer en antifouling lagen er gewoon volledig af kwamen vallen.

Gelukkig zat het zo los dat het met een plamuurmes en glaskrabber op de meeste plaatsen vrij gemakkelijk kon worden afgestoken zonder de gel coat te beschadigen. Na een paar weken waren we al behoorlijk gevorderd. Zeker omdat je dit niet doet in de regen (en het is echt herfst nu) en omdat je dat boven je hoofd werken niet heel lang uithoudt zonder verschrikkelijk lamme armen te krijgen.

Frappante was wel dat op sommige plaatsen de primer wel muurvast zit en dus niet afgestoken kan worden. Dat wordt dan de antifouling er af halen om daarna alles weer in orde te maken.

Verder staat er nog op het programma het vervangen van een verouderde GPS, de nieuwe koppelen aan de wifi, de watertank, inspectie en eventueel vervangen van staande want en diverse kleinere zaken.

Bert

Comments closed.